© Juliana Wicklund

Blåbær-panna cotta med lime

Fristende lavkarbo-dessert uten rørsukker!

Panna cotta er en italiensk fløtepudding. Frisk og syrlig, og supergod med bær! Lag gjerne panna cottaen dagen før du skal servere den.

 

Til 4 porsjoner

1 dl frosne blåbær

2 blad gelatin

2 dl kremfløte

2 ss agavesirup eller 1 ss steviadryss

revet ytterskall av 1 lime

 

Til garnityr:

1 dl pisket kremfløte

1 dl friske blåbær og

granateplekjerner

 

Slik gjør du:

1. Legg blåbærene i en kjøkkenmaskin, og kjør til bærene er som en røre.

2. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Kok opp kremfløten sammen med agavesirupen eller steviadrysset. Tilsett blåbærrøren og det revne limeskallet. Bland inn gelatinbladene, og rør om til de har smeltet.

3. Hell kremfløte-blandingen i 4 dessertskåler eller dessertglass, og la dem deretter få stå i kjøleskapet i minst 2 timer – og gjerne 4 timer.

Ta frem panna cottaene noen minutter før servering, og ha pisket kremfløte, friske blåbær og granateplekjerner på toppen.

Kanskje er du også interessert i...